Open Studio Vlaardingen

Club is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Normal 6a391d63458a99eeed56bacb8db91f558ddd3acc
van totaal € 500 (20%)

Stichting Muziek Verenigt heeft als hoofddoel om een sociaal maatschappelijke ondersteuning te bieden doormiddel van het organiseren van culturele muzikale projecten en evenementen.
Project Open Studio brengt mensen van allerlei leeftijden en achtergronden samen die een gedeelde passie bezitten; muziek.
Door het samenwerken van mensen vanuit verschillende (culturele) achtergronden wordt het inlevingsvermogen vergroot, er wordt geleerd (meer) rekening te houden met anderen en vooroordelen kunnen worden weggenomen.
Muziek is één van de sterkste verbindingsfactoren tussen mensen.
In een steeds harder wordende wereld is juist het belang van cultuur enorm.
Niet de politiek zorgde voor de val van de Duitse muur, maar The Beatles
Het verbinden van mensen jong en oud, geschoold en ongeschoold, allochtoon en autochtoon, gelovig en ongelovig door middel van muziek is het doel van Open Studio.
Daarbij staan zelfontplooiing en unieke samenwerkingsverbanden aangaan hoog in het vaandel.
Wij willen met deze groep mensen diverse openbaar toegankelijke evenementen organiseren, waarin mens en muziek centraal staan en wij een voorbeeld functie uitdragen.
Dit gaat vereenzaming tegen en haalt mensen uit een sociaal isolement. Dit geldt niet alleen voor oudere mensen, maar ook veel jongere en allochtonen leven in een isolement helaas.
Wij willen met onze projecten en evenementen een culturele kruisbestuiving verzorgen (mensen verenigen), allochtonen ondersteunen bij hun integratie op een speelse en ongedwongen wijze en een ondersteuning bieden op sociaal maatschappelijk vlak.
Open Studio is een uniek concept dat is ontwikkelt voor individuele muzikanten, waarbij zij van elkaar kunnen leren.
Er zijn vele muziekscholen maar een concept dat diverse muzikanten verenigt en op professioneel niveau begeleidt, waarbij er verassende en niet voor de hand liggende formaties (bands) ontstaan was er nog niet.
Door alle (zeer diverse) muzikale kennis met elkaar te delen vormt Open Studio een grote kennisbron op muzikaal vlak waar iedereen van kan profiteren.
Er is altijd een professioneel kunstdocent aanwezig. Begeleiding tot volwaardig muzikant gebeurt door de samenwerking van de hele groep. Met dit unieke concept worden de deelnemers niet alleen op muzikaal vlak wijzer maar vooral ook op sociaal-maatschappelijk vlak.

Bekijk alle
21-05-2019 | 11:41
20-03-2019 | 15:22
20-03-2019 | 14:04
20-03-2019 | 12:26
20-03-2019 | 04:47 Music is the answer ❤️