Waarom en hoe doneren?

De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Duizenden collectanten zetten zich in voor cultuur en natuur in Nederland.

Waarom is cultuur in de buurt belangrijk?

Samen nachtvlinders tellen met de natuurclub, portretschilderen bij de zondagsschilders, een voorstelling maken in de plaatselijke toneelclub of muziek maken bij een marchingband zoals Frieda. Samen cultuur maken verbindt, opent deuren en smeedt banden.

Frieda: “Ik was zeven jaar toen ik erbij kwam en ik kon nog geen instrument spelen, dus ik mocht met de pompons voorop lopen. Ik wilde bij de band omdat mijn broer en zus erbij zaten. Mijn eerste optreden met de saxofoon was met de avondvierdaagse. Inmiddels loop ik achteraan met twee andere blazers. Mijn broer en zus zijn gestopt. De band is eigenlijk een soort extra familie. Wat ik zo tof vind, is of je je nou rot voelt of wat dan ook, je kan altijd je emotie kwijt in het toeteren, daarom vind ik het ook zo belangrijk dat het blijft bestaan.”

Waarom doneren anderen aan de Anjeractie?

Enkele donateurs geven aan waarom ze schenken:

Zo schreef Marlene: "Omdat een nieuw uniform nu echt tijd gaat worden ;-)"

Christa: "Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen in aanraking komen met muziek(instrumenten) en ervaren hoe fijn het is om samen muziek te maken."

Anoniem: "Het is mooi om ten behoeve van een neefje dat anders, zonder zijn bijzondere culturele activiteit waarvoor ik heb bijgedragen, helemaal is overgeleverd aan zijn klein elektronische device."

Jorian: "Omdat deze vereniging super amazing is en ik me hier erg op mijn plek voel :-)"

Jan: "Zingen is als yoga voor het hoofd."

Anoniem: "Omdat mijn kleinzoon hierom vroeg ;-)"

Anoniem: "Blije gezichten, herkenning, meezingen en zeker ontroering. Dat is wat zingen in een verzorgingshuis oproept."

Opbrengst

Collecterende verenigingen mogen 100% van het opgehaalde geld zelf besteden. Met de opbrengst van de online collecte ondersteunt het Cultuurfonds op landelijk niveau cultuur en natuur. Als bij de donatie een provincie is gekozen gebeurt dat in de aangegeven provincie.